5 Eylül 2017 Salı

Organik Ürünleri Neden Tüketmeliyiz?

Hepimiz gün boyu enerjik her şeye koşturabilen, yorulmayan, her işini kolaylıkla halledebilen biri olmak isteriz. Günü halsiz bir şekilde geçirmek istemeyiz ama pek çok insan gün boyunca yorgun, halsiz, yaptığı işten şikayetçi, uykulu dolaşır bununla birlikte bazı insan da enerjik, yorulmaz, sürekli algısı açık bir şekilde gününü geçirir. Peki bu fark neden kaynaklanır?

organik bal, yumurtaGüzel bir gün geçirmek için çoğumuzun atladığı önemli bir iş vardır. Tahmin edebileceğiniz gibi bu önemli iş güzel, sağlıklı, organik bir kahvaltı. Pek çoğumuz sabahları okula, işe vs. gitmek için erken kalkmak zorunda kalıyoruz. Hele birde trafiğin yoğun olduğu yerlerde yaşıyor isek sabahları kalmamız gereken saat bir hayli erkene çekiliyor. Sabahları erken kalkmak zorunda kalınca uykudan uyanmak bizlere çok zor geliyor ve “beş dakika daha … “,” beş dakika daha…” diyerek evden çıkmadan çok kısa bir zaman sonra anca uyanabiliyoruz. Bu aradaki zaman da hazırlanmaya gidince kahvaltıya pek zaman kalmıyor ve ayak üstü bir şeyler atıştırıp çıkıyoruz. Aslında bizim için pratik bir kahvaltı çeşidi ama sağlıklı bir gün geçirmek için maalesef ki yeterli değil. Günün büyük bir bölümünü geçirmek için gereken enerjiyi karşılayacağımız kahvaltıda pek çoğumuzun yapmadığı bir şekil olan sağlıklı bir kahvaltı yapmalıyız.

Sağlıklı bir kahvaltıda organik ürünlerin tüketilmesi gerekir. Kahvaltılarda tüketmemiz gereken belli besinler süt, bal, yumurta, peynir vs. ama yediğimiz bu besinlerin organik olması sağlık için asıl önemli olan konulardır. Organik bal, organik yumurta vs. aldığımız çoğu ürünün organik olup olmadığını biliyoruz çünkü ayırt edemiyoruz bir bal satıcısı hakiki balına da sahte balına da doğal bal diyor ve biz aradaki farkı anlayamıyoruz ama el mahkum alıyoruz. Bu nedenle aldığımız baldan gerekli vitaminleri alamıyoruz.

Bazen de doğal olamadığını bildiğimiz alıyoruz. Hazır aldığımız yumurtalardan bahsediyorum. Aldığımız yumurtaların çoğu köy yumurtası değil bunu biliyoruz ama şehrin içinde köy yumurtası bulmak kolay gelmiyor ve birazda uğraşmayı sevmiyoruz. Bunu bildiğimize rağmen katlanıyoruz ama aldığımız hazır yumurtadan geçen tavuğun yumurtasında ki besin değerlerini alamıyoruz ve hatta kullanılan ilaçlardan zarar görmekteyiz. Bunlar günümüzde çeşitli hastalıkların artmasını sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yurtdışındaki Alacaklarınızın Ücretsiz Tahsilini İster misiniz?

Antroya Danışmanlık ve Hukuk Bürosu yurtdışındaki alacaklarınızı tahsil ediyor ve tahsil edinceye kadar ücret almıyor. Antroya , 2005 yılı...